Pekařství Cais

http://www.pekarstvicais.cz/

Pekařství založil pan Vladimír Cais v roce 1993 v šumavském městečku Vlachovo Březí. Dodnes je se svým synem osobně vede, a zároveň je jeho jediným vlastníkem.

Již od svého vzniku se pekařství Vladimír Cais inspiruje tradičním způsobem pečení na Šumavě. Zejména tradicí chleba s vysokým obsahem žitné mouky. Takový chléb se u nás na Šumavě pekl po celá staletí, chléb se silnou, voňavou kůrkou a vláčnou střídou nakyslou od žitného kvasu.

Samozřejmě, že pekárna prošla dlouhodobým vývojem. Od maličké pekárny v pronajatých prostorách, až k dnešní podobě jedné z nejmodernějších pekáren v republice. Ovšem, „nejmodernější“ v tomto případě neznamená odlidštěná. Stále jsme řemeslnou pekárnou. Chléb se u nás pořád válí ručně a peče se v sázecích pecích.

Právě vklad lidské práce a opravdové pečení, samozřejmě společně s originálním technologickým postupem, recepty a kvalitními vstupními surovinami, stojí za úspěchem našich výrobků.

Naším trvalým cílem a programem je, přinášet na trh opravdu kvalitní pekařské výrobky. Dobře upečený chléb, koláče, které jsou opravdu s koláčového těsta atd. Všechny pekárny v ČR neustále pociťují tlak na ceny… a mnozí tomuto tlaku podlehli. Víme, že to se nám nesmí stát.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *